Design kandelaar Kandulair

Design kandelaar kandulair

Over design kandelaar Kandulair

Kandulair is de unieke modulaire design kandelaar van die je zelf in elkaar zet. Hij is ontworpen in samenwerking met de in Arnhem gevestigde designer Joris de Groot. Exclusief voor Cut-Out bedacht hij deze modulaire kandelaar die bestaat uit 17 staanders, 1 handgreep, een aantal tussenschijven en 1 afdekschijf. Alle losse onderdelen worden met de hand gepoedercoat en zitten slim verpakt in een op maat gemaakte productverpakking. Deze verpakking wordt door ons zelf in eigen fabriek gestanst. Een uniek product in een unieke verpakking!

Kandulair is verkrijgbaar in diverse kleuren. Op dit moment hebben we zwart en lichtgrijs als standaard kleuren. Maar wij hebben nu ook twee limited edition kleuren: oud roze en groen. Het is mogelijk om de onderdelen van de design kandelaar te mixen. Zo maak je jouw eigen unieke versie. Bestel 2 dezelfde kandelaars in 2 verschillende kleuren en wissel bijvoorbeeld de afdekschijf of de handgreep. Of maak een tof patroon door met de kleuren van de staanders te spelen. Maak het jouw unieke kan-du-lair. We zijn benieuwd naar jullie creaties.

Design Kandelaar Kandulair
Design kandelaar ontwerper Joris de Groot in zijn studio

over Joris de Groot

De van oorsprong uit Nijmegen afkomstige Joris de Groot studeerde in 2013 af aan Artez (kunstacademie) in Arnhem. Hij is een designer die in zijn werk de randjes opzoekt tussen vakmanschap en industrie. Als Joris bekend is met de processen en bestaande technieken binnen de industrie, gaat hij aan de slag met experimenteren. Hij kijkt dan hoe hij bestaande machines en materialen op een innovatieve manier kan inzetten om zo tot iets nieuws te komen. Bekijk hier meer van zijn werk.

Hoe zet je de kandulair in elkaar?

Alle stappen op een rijtje

Design Kandelaar Kandulair onderdelen

Stap 1

Alle onderdelen van de kandelaar zitten in een unieke, door onszelf in eigen fabriek gestanste, verpakking. Haal eerst alle onderdelen uit de doos. Voor de kleine kandelaar zitten er 21 onderdelen in, voor de middelgrote 22 en voor de grote zijn er 23 onderdelen. Waarbij alle kandelaars 17 staanders, 1 handvat, 1 afdekring en 1 tussenring met het Cut-Out logo hebben. De rest van de onderdelen wisselen per grootte.

 

Samenstelling per Kandulair:

Klein: 7 staanders, 1 handgreep, 1 afdekschijf, 1 kleine tussenschijf met gat ter grootte van een kaars en een kleine schijf onderin met ons logo.

Middel: 17 staanders, 1 handgreep, 1 afdekschijf, 2 kleine tussenschijven met gat ter grootte van een kaars en een kleine schijf onderin met ons logo.

Groot: 17 staanders, 1 handgreep, 1 afdekschijf, 3 kleine tussenschijven, waarvan 2 met gat ter grootte van een kaars en een met ons logo. En een grote dichte schijf onderin.

Stap 2

Elke kandelaar heeft een eigen instructie. Deze is te vinden op de onderkant van het label waarmee de doos zit dichtgeplakt. Om een idee te geven, leggen we hier uit hoe je de kleine kandelaar in elkaar zet. Pak 1 staander en schuif de onderste dichte ring in de onderste gleuf. Pak de ring met het gat en schuif die in de bovenste gleuf. Plaats een tweede staander precies tegenover de staander die je al had gebruikt. Houd nu met 1 hand de staanders inclusief tussenringen vast en plaats met je andere hand de rest van de staanders en het handvat in de gleuven van de ringen.

Design Kandelaar Kandulair - Stap 1
Design Kandelaar Kandulair - Stap 2

Stap 3

Als je alle staanders, inclusief handgreep, in de tussenringen hebt geplaatst, pak je de afdekring en plaats je deze er overheen. Als de afdekring er overheen zit, kan de kandelaar niet meer uit elkaar vallen.

Stap 4

Je kandelaar zou er zo uit moeten zien, als op de afbeelding hier rechts. Je kunt hem aan het handvat optillen om hem te verplaatsen.

Design Kandelaar Kandulair - Stap 3
Design Kandelaar Kandulair - Stap 4

Stap 5

De laatste stap is het plaatsen van de kaars. De opening in de kandelaar is gemaakt voor een kaars met een diameter van 22 mm. Mocht je een grotere kaars hebben, dan kun je de afdekring iets optillen zodat de staanders wat wijder uit elkaar komen te staan. Als je de kaars er dan in zet en de afdekring aandrukt zover kan, staat de kaars ook vast.

Design kandelaar Kandulair is verkrijgbaar in 4 kleuren en 3 formaten

Kandulair Grijs set illustratie

Lichtgrijs

Kandulair Zwart set illustratie

Zwart

Kandulair Oudroze set illustratie

Oudroze

Kandulair Bleekgroen set illustratie

Bleekgroen

Lees ook onze blog over het ontwerpproces

Geen producten in winkelwagen.