Onze kernwaarden

Onze kernwaarden

Onze kernwaarden. Dat waar we goed in zijn.

Hoge kwaliteit leveren. Tijdloos design ontwerpen. Duurzaam produceren. Dat maakt ons uniek!

HOGE KWALITEIT

Aandacht voor kwaliteit en borging van processen staan centraal bij Contour. En dus ook bij Cut-Out. Dat begint al bij de inkoop van het materiaal, maar komt overal in het productieproces terug.

Knap staaltje werk leveren

In de nabewerking wordt het materiaal met aandacht en precisie gekant, gelast en gelakt. Onze gespecialiseerde vakmensen weten wat ze moeten doen om een knap staaltje werk te leveren. Een van onze belangrijkste kernwaarden.

ISO 9001:2015 norm

Onze medewerkers van de kwaliteitsdienst voeren tijdens het productieproces regelmatig steekproeven en controles uit. Zij meten producten na en testen of deze geschikt zijn voor aflevering aan de volgende afdeling of aan de klant. Het kwaliteitsmanagementsysteem van Contour is goedgekeurd volgens de ISO 9001:2015 norm. Dat zorgt ervoor dat we voldoen aan de wet- en regelgeving die van toepassing is op onze industrie.

Garantie

Al het bovengenoemde plus de jarenlange ervaring en uitgebreide vakkennis binnen het bedrijf, vertaalt zich terug in de hoogwaardige producten die we bij Cut-Out aanbieden. Wij geven dan ook … jaar garantie op je aankoop.

Thuiswinkel Waarborg

Onze website is gecertificeerd door Stichting Certificering Thuiswinkel Waarborg. De bij de certificering geconstateerde werkwijze en gehanteerde voorwaarden zijn in overeenstemming met Nederlandse wet- en regelgeving. De (her)certificering vindt jaarlijks plaats. Klik hier om de certificering te bekijken.

TIJDLOOS DESIGN

Een goed ontwerp raakt niet uit de mode, verliest nooit zijn waarde en zorgt voor langdurig (gebruik)plezier. Dat vinden wij bij Cut-Out erg belangrijk. En daar doen we dan ook hard ons best voor.

Stijlvol en minimalistisch

In onze brainstormsessies verzamelen we bestaande ideeën en ontwerpen en kijken we naar hoe we elementen daarvan kunnen vertalen naar een nieuw eigen ontwerp. Waarbij de woorden minimalistisch en stijlvol van groot belang zijn. Maar bovenaan staat toch wel dat, zoals een van onze drie kernwaarden zegt, een ontwerp tijdloos moet zijn.

Zet zelf je aankoop in elkaar

Ook hebben we een aantal modulaire ontwerpen in ons aanbod. Hierbij word jij als klant uitgedaagd om zelf je kandelaar of vuurkorf in elkaar te zetten. Hoe tof is dat!

DUURZAAM GEPRODUCEERD

Honderd procent duurzaam is ons product helaas niet, maar we doen er wel alles aan om een zo duurzaam mogelijk product te maken. Hoe we dat doen, lees je hieronder.

We zitten letterlijk in de fabriek

Het hele productieproces vindt plaats in onze fabriek in Winterswijk. Dat betekent dat de afstanden heel kort zijn en dat we veel lokale werknemers in dienst hebben. We weinig transporten hebben en makkelijk kunnen schakelen. Het kantoor zit namelijk letterlijk in de fabriek (Even zwaaien van achter je computer als er weer een heftruckchauffeur voorbij rijdt!). We garanderen een veilige werkomgeving en goede arbeidsomstandigheden voor al onze werknemers.

Geen onnodige voorraden

Aangezien onze lijntjes zo kort zijn, kunnen wij snel schakelen. We hebben geen onnodige voorraden liggen in ons magazijn en produceren pas wanneer dat echt nodig is. De voorraden die wel overblijven en niet verder ontwikkelde prototypes worden verkocht tijdens onze sample sales. Zodat ook die producten niet verloren gaan.

Van afval iets bruikbaars maken

Onze machines draaien sowieso al en helaas komt het wel eens voor dat we niet al het plaatmateriaal optimaal benutten. Hoe tof zou het zijn als we hier wat aan doen? Met Cut-Out zorgen we voor een optimale machine inzet en maken we materiaal dat anders weg zou worden gegooid, bruikbaar.

Een grondstof die jaren lang mee gaat

Als je aan staal denkt, denk je misschien niet meteen aan een duurzame grondstof. Maar staal gaat super lang mee en is zelfs recyclebaar. En we kopen alleen staal in dat wordt geproduceerd bij bedrijven die goede arbeidsomstandigheden hebben.

Zo min mogelijk plastic

Om onze gepoedercoate producten krasvrij bij je te krijgen, moeten we deze verpakken in een laagje plastic foam. We weten dat dit niet de meest duurzame optie is, maar uit ervaring weten we dat het wel de beste bescherming biedt tegen krassen op de poedercoating. Want als jij een product moet terug sturen en wij iets opnieuw moeten toesturen, is dat nog minder duurzaam. Zodra wij een duurzaam alternatief hebben gevonden voor het foam, gaan we dat uiteraard gebruiken voor het verpakken! Om zo min mogelijk foam te gebruiken, zorgen we er voor dat er maar één laagje om het product zelf heen gaat.

Alles van papier

De rest van de ruimte in de verpakking vullen we op met papieren opvulmateriaal. Dat maken we zelf door oude dozen, die wij niet meer kunnen hergebruiken, door de kartonshredder te halen. Uiteraard kiezen wij bij de verpakking altijd een doos met een FSC keurmerk die zo strak mogelijk om het product heen past. Zo hoeven we ook maar een klein deel van de doos op te vullen. Om de doos dicht te plakken, gebruiken we tape of sluitstickers gemaakt van papier.

Verduurzaming in en rond de fabriek

Wat we op dit moment nog meer doen in het kader van duurzaamheid: alle lampen in de fabriek vervangen voor led, het bouwen van een energiezuinig kantoor, zo veel mogelijk elektrisch rijden, bij de aanschaf van nieuwe machines letten op de energiezuinigheid van die machines, onze pallets retour sturen zodat deze kunnen worden hergebruikt, zo compact mogelijk verpakken en we zijn bezig met de installatie van zonnepanelen. En zo gaan er nog heel wat stappen volgen. Duurzaamheid is straks hopelijk een nog prominenter onderdeel van onze kernwaarden.

Duurzaamheid in combinatie met een tijdloos ontwerp van hoge kwaliteit.

Daarmee hOpen we dat onze Cut-Out items nog jaren te vinden zijn in jouw huis of tuin.

Geen producten in winkelwagen.