Inspiratie4 trends op de vt wonen&design beurs 2022

4 trends op de vt wonen&design beurs 2022

Gisteren brachten we van Cut-Out Design een inspiratiebezoekje aan de vt wonen&design beurs 2022. We reisden af naar het nieuwe adres van de beurs, de Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen. Feestelijk ontvangst want de beurs bestaat 30 jaar en dat vieren we! Met veel kleur, discoballen en funky printjes is de Expo helemaal in stijl aangekleed. Een locatie die uitstekend blijkt te passen bij dit evenement.

Als startend merk is het interessant om te zien wat de grote namen in de interieur- en designwereld neerzetten. Maar ook wat andere kleinere merken doen om op te vallen tussen de rest.

De trends die wij ontdekten:

1. Zwart staal is nog steeds populair

In allerlei settingen, met allerlei type meubels en accessoires, lijkt zwart staal inmiddels onmisbaar in onze interieurs. Het is een mooie basis die bij verschillende woonstijlen aansluit. Een materiaal dat zowel organisch als in hele strakke vormen tot z’n recht komt. En dat we voorlopig nog niet op zwart staal zijn uitgekeken, werd gisteren wel duidelijk. Wij spotten o.a. bed frames, handdoekrekken, wandplanken, bijzettafels en kapstokken.

vt wonen&design beurs 2022

2. Kleur is hip: vergrijsde tinten en felle uitschieters

Zwart is makkelijk te combineren. Naast wit en beige een van onze basiskleuren. Maar wij houden er van om ook op te vallen. Wij keken naar nieuwe kleuren die we onze producten kunnen geven. Van vergrijsde tinten tot lekker felle uitschieters. Roze, groen, geel en blauw waren op elke hoek van de beurs te vinden. Wie weet vind je een van die kleuren terug in onze limited collecties die binnenkort verkrijgbaar zijn.

vt wonen&design beurs 2022

3. Bestaande producten in een nieuw jasje

Niet alleen kleur is iets om mee te experimenteren. De vorm van bestaande producten kan met een kleine aanpassing, een heel nieuw ontwerp worden. Zo kent waarschijnlijk iedereen wel een ’S-Haak’. Door zo’n haak niet alleen rondingen te geven maar ook deels hoekig te maken, heb je al heel eenvoudig een nieuw ontwerp gemaakt. Deze manier van denken heeft ons geïnspireerd en biedt een mooi uitgangspunt om met nieuwe designs aan de slag te gaan.

vt wonen&design beurs 2022

4. Combineren van verschillende expertises

Nieuwe kleuren en vormen zijn relatief makkelijk toe te passen in een ontwerp. Maar het combineren van ons hoofdmateriaal (staal/metaal) met bijvoorbeeld elektronica is een ander verhaal. Gisteren zagen we een aantal lampen waar we door zijn geprikkeld. Uitgesneden plaatwerk op de muur met een lichtbron erachter waardoor er een tof schaduwspel ontstaat. Of vanuit vlak materiaal met een modulair systeem een 3D vorm creëren, zoals we dat ook in het klein doen bij onze Kandulair. Wij gaan kijken of we voor Cut-Out ook unieke lampen kunnen gaan ontwikkelen.

vt wonen&design beurs 2022

Met een flinke dosis inspiratie gaan wij aan de slag met de ontwikkeling van onze bestaande en ook nieuwe producten. Wat ons betreft zeer de moeite waard om een kijkje te gaan nemen. Deze editie duurt nog tot en met 9 oktober 2022. En wie weet, spot je Cut-Out Design volgend jaar op de vt wonen&design beurs.

Geen producten in winkelwagen.